Werkgroepen

Werkgroep kleding De sprookjes die wij spelen zijn enorme producties waar heel veel bij komt kijken. Alle spelers dragen per voorstelling één of meerdere kostuums. Wij hebben als het Utrechts Sprookjestheater heel veel kostuums overgenomen van onze voorganger ‘Er was eens’. Maar daar moet elke voorstelling weer opnieuw naar gekeken worden. Is de maat goed voor de spelers die we op het oog hebben. Moet er iets nieuws (bij) gemaakt worden? Kunnen we een bestaand kostuum vermaken? de werkgroep Kleding neemt deze grote taak op zich.

Werkgroep rekwisieten Bij elke voorstelling in de schouwburg spelen we op dat enorme toneel. Daar moeten dus wel rekwisieten op staan: tafels, stoelen, bedden, vazen met bloemen, de troon van de koning en koningin. Teveel om zo even op te noemen. Ook daar houdt een werkgroep zich mee bezig. Het verzamelen en soms kopen van deze spullen. De opslag van al deze spullen (±100 kubieke meter een half klaslokaal groot!). Het uitzoeken, repareren of oppoetsen. Vaak ook het zelf maken en in elkaar zetten van rekwisieten.

Werkgroep decors We maken ook gebruik van zoveel mogelijk eigen decors. De achtergrond doeken van landschappen, balzalen van paleizen of het dorpsplein met winkeltjes. We zijn nog steeds trots op ons nieuwe bosdoek van 14 x 6 meter. Ook veel houten panelen die als wand neergezet kunnen worden met echte deuren erin waardoor we op- en af kunnen lopen. De enorme spiegel van de stiefmoeder van sneeuwwitje. De molen van 6 meter hoog die echt kan draaien uit de gelaarsde kat.

Werkgroep voorstelling Dan is er nog de werkgroep voorstelling die het overzicht houdt en ervoor zorgt dat alle vrijwilligers op de juiste manier ingezet worden. Deze werkgroep heeft ook nauw contact met de beide schouwburgen over bijvoorbeeld het licht ontwerp. De volgorde van de decordoeken plannen. Het klaarzetten van alle decor delen en rekwisieten in de coulissen.

Werkgroep PR & Communicatie Om zoveel mogelijk publiek te bereiken heb je een goede PR nodig. Mensen moeten weten dat we bestaan, dat we prachtige sprookjes spelen en dat we tweemaal per jaar in de schouwburg staan. Al die rood pluche stoelen moeten vol! De werkgroep PR & Communicatie zorgt ervoor dat er bij elke voorstelling weer flyers en posters zijn. Dat we op radio en televisie komen (Stads omroep regio Utrecht, U-Stad e.d.). Dat we op veel jaarmarkten en andere evenementen present zijn, liefst met leden in mooie kostuums om de flyers uit te delen. Dat we in de krant staan en op de website van de schouwburg. Dat er bij de voorstelling een programmaboekje te verkrijgen is waarin bezoekers het Utrechts Sprookjestheater leren kennen. Kunnen lezen van de historie, het sprookje en de oproep om ons te helpen. Kortom deze werkgroep is erg goed in netwerken en het bereiken van grote groepen mensen.

Werkgroep activiteiten Dan is er gelukkig ook nog een werkgroep die activiteiten organiseert voor de leden zelf. Voor de meiden en jongens tussen de 6 en 29 jaar. Uitstapjes naar een pretpark of gezellig samen eten. Zij verzorgen ook het clubblad voor de leden. Met sinterklaas is er een leuke middag voor de jongsten. Een sponsorloop om wat geld bij elkaar te krijgen. Dat deze vereniging naast het spelen van sprookjes een vriendenclub is en blijft!

Werkgroep Kleding Margreet
werkgroepkleding@utrechtssprookjestheater.nl

Werkgroep Decors & rekwisieten Kathleen
werkgroepdecors@utrechtssprookjestheater.nl

Werkgroep Voorstelling Esther
werkgroepvoorstelling@utrechtssprookjestheater.nl

Werkgroep PR & communicatie Corrieanne en Esther
pr@utrechtssprookjestheater.nl

Werkgroep Activiteiten Sophie, Kevin & Kathleen
werkgroepactiviteiten@utrechtssprookjestheater.nl

Bestuur | Artistiek team | Werkgroepen | Bestuurlijke stukken | Sponsors