naar Jeugdoperette

Bij de naamsverandering en de officiële inschrijving bij de Kamer van Koophandel kreeg Lien Monfoort ook de algehele leiding over de ‘Jeugdoperette’, en zij zou dat – bijgestaan door de choreografe Ans Hoff en de pianisten Lex de Vries en later Ad Visser –  nog eens 15 jaar met onverminderde inzet volhouden. Feitelijk zou ook Lien – net als haar illustere voorgangster – het liefst in het harnas gestorven zijn, maar in 2001 moest ook zij door een tanende gezondheid gedwongen de scepter voortijdig overdragen… 
Voor haar belangeloze inzet is Lien twee maal geridderd in de orde van Oranje-Nassau, en als kroon op haar werk kreeg zij in 2004 de Maartenspenning van de stad Utrecht uitgereikt. In februari 2012 overleed Lien op 81-jarige leeftijd.

Met het terugtreden van Lien Monfoort in 2001 moesten er natuurlijk nieuwe mensen gevonden worden voor de taken die Lien altijd voor een groot deel vervuld had. Dat was geen sinecure, want het ging niet alleen om de regie en de algehele spelleiding, maar ook om de zorg voor kleding, decors en rekwisieten, én om de hele organisatie van de kaartverkoop. De regie en spelleiding werd in handen gelegd van twee oud-leden: Hanneke van Buuren-Scholman en Désirée Meijeringh-Koolmees. Maar ook de overige taken werden voortaan uitgevoerd door dames die zelf ooit spelend lid waren van de Jeugdoperette, zoals de bestuursleden Els van Beek en Angelique Dernison.

van jeugdclub | naar operette | via ‘er was eens’ | naar het Utrechts Sprookjestheater