naar 'Lang & Gelukkig'

Onder aanvoering van Esther Vernet-van Vliet, al 25 jaar betrokken bij de vereniging – eerst als lid, en nu als vrijwilliger en ouder van een jeugdlid - startte een groepje leden en ouders een actie om zélf alsnog bestuursleden te vinden en mensen die de artistieke leiding op zich zouden willen nemen. Ad Visser wilde als pianist wel de muzikale leding nemen. We vonden ook nieuwelingen die de regie en de choreografie op zich wilden nemen: Xander Kingma en Stella Roest. Korte tijd later werd via het netwerk van één der ouders een nieuwe voorzitter voor de vereniging gevonden: Alice van Rooij (oud-gemeenteraadslid van Utrecht, met een zee aan bestuurlijke ervaring!). Van het één kwam het ander, en uiteindelijk kon een nieuw bestuur op 23 januari 2012 de handtekening zetten onder de oprichtingsakte van het Utrechts Sprookjestheater ‘…Lang & Gelukkig’.

Xander kreeg het te druk met zijn studie en ook Stella kon haar werk voor onze club niet meer combineren met haar werk. Beide namen ze met pijn in hun hart afscheid van de club. Gelukkig zien we ze nog steeds bij onze voorstellingen. Esther werd zelf regiseur en vond in Anne vervaart en Samantha Pandam-sing enthousiastelingen die de choreografie op zich wilden nemen.

Inmiddels hebben we alweer 10 sprookjes opgevoerd, eerst allen in de Utrechtse Stadsschouwburg. De laatste vier sprookjes ook in theater DE KOM in Nieuwegein. Het elfde sprookje, de prinses op de erwt, gaan we op 8 maart en 19 april 2020 opvoeren.