Bestuur

Joyce de Bruijn, voorzitter Ik ben nog niet zo heel lang bekend met het sprookjestheater. Toen mijn dochter in 2016 lid werd ben ik een van de enthousiaste moeders geworden. In de periode daarna heb ik af en toe het bestuur mogen ondersteunen.

Werken met kinderen is mijn beroep maar ook mijn passie. In de afgelopen 30 jaar heb ik drie kinderdagverblijven mogen opbouwen en uitbreiden. Eigenaar zijn van drie dagverblijven geeft veel grijze haren maar houdt de mens jong van geest en hart.

Bij het UST is het heel tof om de kinderen met elkaar bezig te zien, het plezier dat ze in het toneelspel hebben. De mogelijkheid om zich lekker te uiten is niet alleen leuk om te zien, maar ook van groot belang. Het laat ze groeien, zich goed over zichzelf voelen en daardoor zelfverzekerder worden en dat is een belangrijk ding vandaag de dag.
Toen mij eind 2023 door Margreet en Corrieanne werd gevraagd of ik voorzitter van het UST wilde worden was die keuze heel snel gemaakt. Deze twee dames zetten zich al jaren geheel belangeloos met hart en ziel in voor “de club” en – naast het feit dat ik het goed met ze kan vinden – hoop ik ook iets te kunnen betekenen voor het UST.

Niet te vergeten: dank aan alle leden die hun goedkeuring hieraan hebben gegeven.

Margreet van Vliet, secretaris In 1986 maakte ik voor het eerst kennis met de Jeugdoperette Rivieren en Dichterswijk, Mijn dochter Esther en ik gingen naar een voorstelling kijken en we zijn daarna nooit meer bij de vereniging weggegaan. Ik voelde mij heel erg aangetrokken voor wat men voor de jeugd bij deze vereniging deed en nadat mijn man het bestuur verliet werd mij gevraagd deze functie over te nemen, iets wat ik heel veel jaren met liefde en plezier heb gedaan. Toen mijn mede bestuurders te kennen gaven ermee te willen stoppen, heb ik aangegeven dat, mocht er een oplossing komen en er een eventuele doorstart zou zijn, ik de nieuwe groep mensen alle hulp en advies zou geven die mogelijk was. Het werken met een nieuwe groep mensen is een uitdaging voor me geworden en ik hoop nog lang een hulp en steun voor deze groep mensen en alle leden te kunnen zijn.

Corrieanne van Basten, penningmeester Als jong meisje was ik zelf lid van deze vereniging die toen nog jeugdoperette heette. Nu zit al menig jaar mijn eigen dochter bij de vereniging. Een club vol met enthousiaste mensen. Ik ben ervan overtuigd dat toneelspelen goed is  voor de ontwikkeling van een kind. Sociaal en cognitief leer je er veel van. Het sociale is met elkaar dansen, spelen, op elkaar moeten vertrouwen maar vooral veel plezier met elkaar beleven. Cognitief: ja, je kruipt in de huid van iemand anders. Plotseling ben je een kamermeisje, een heks of misschien wel een prinses. Reuze spannend natuurlijk. Een paar jaar geleden heb ik me dan ook aangemeld als vrijwilligster. Ik heb vaak in de kleedkamers geholpen tijdens de uitvoeringen. Dat proefde naar meer want het is nog steeds een geweldige vereniging. Er was eens…….. hield ermee op. Ik besloot om met een paar andere dames de doorstart te vormen. Nu heten we Utrechts Sprookjes theater. Dezelfde sprookjes en kwaliteit als voorheen, maar dan in een nieuw jasje. Inmiddels zit ik ook in het bestuur. Super leuk om te doen. Het is een club waar je gewoon bij wilt horen!

Bestuur | Artistiek team | Werkgroepen | Bestuurlijke stukken | Sponsors