Bestuur

Jaap van der Heijden, voorzitter 

sinds 21 december 2018. Als ouder ben ik al jaren betrokken bij deze leuke club. Op het toneel help ik tijdens de voorstellingen met het wisselen van de decorstukken. Ik help in mijn professie als grafisch vormgever met de website. Ik maak de posters, flyers, het programmaboekje en het clubblad. Toen ik in december 2018 voorzitter werd kon ik direct een grote operatie in goede banen leiden; de verhuizing van alle decors, kleding en rekwisieten. Van een dure opslag naar een kleinere koeienstal. Menig uur ben ik daar bezig geweest om de ruimte zo efficient mogelijk te benutten. Helaas moesten we daar na anderhalf jaar weer weg omdat de boerderij verkocht werd. Ik vond een nieuwe opslag en zo konden we al onze spullen opnieuw verhuizen. Twee vrachtwagens vol konden naar de nieuwe locatie gebracht worden. Die nieuwe opslag heb ik samen met hulp van vrijwiliigers ingericht. We maakten zelf stellingen en zijn voor het eerst in ons bestaan begonnen met inventariseren. Als voorzitter hoop ik de groep vrijwilligers in aantal te laten stijgen zodat meer schouders het werk dragen. Ook hoop ik dichtbij de leden te staan, met de beide verhuizingen hielpen er al veel mee.  Zo gaan we samen een sprankelende toekomst tegemoet.

Margreet van Vliet, secretaris In 1986 maakte ik voor het eerst kennis met de Jeugdoperette Rivieren en Dichterswijk, Mijn dochter Esther en ik gingen naar een voorstelling kijken en we zijn daarna nooit meer bij de vereniging weggegaan. Ik voelde mij heel erg aangetrokken voor wat men voor de jeugd bij deze vereniging deed en nadat mijn man het bestuur verliet werd mij gevraagd deze functie over te nemen, iets wat ik heel veel jaren met liefde en plezier heb gedaan. Toen mijn mede bestuurders te kennen gaven ermee te willen stoppen, heb ik aangegeven dat, mocht er een oplossing komen en er een eventuele doorstart zou zijn, ik de nieuwe groep mensen alle hulp en advies zou geven die mogelijk was. Het werken met een nieuwe groep mensen is een uitdaging voor me geworden en ik hoop nog lang een hulp en steun voor deze groep mensen en alle leden te kunnen zijn.

Corrieanne van Basten, penningmeester Als jong meisje was ik zelf lid van deze vereniging die toen nog jeugdoperette heette. Nu zit al menig jaar mijn eigen dochter bij de vereniging. Een club vol met enthousiaste mensen. Ik ben ervan overtuigd dat toneelspelen goed is  voor de ontwikkeling van een kind. Sociaal en cognitief leer je er veel van. Het sociale is met elkaar dansen, spelen, op elkaar moeten vertrouwen maar vooral veel plezier met elkaar beleven. Cognitief: ja, je kruipt in de huid van iemand anders. Plotseling ben je een kamermeisje, een heks of misschien wel een prinses. Reuze spannend natuurlijk. Een paar jaar geleden heb ik me dan ook aangemeld als vrijwilligster. Ik heb vaak in de kleedkamers geholpen tijdens de uitvoeringen. Dat proefde naar meer want het is nog steeds een geweldige vereniging. Er was eens…….. hield ermee op. Ik besloot om met een paar andere dames de doorstart te vormen. Nu heten we Utrechts Sprookjes theater. Dezelfde sprookjes en kwaliteit als voorheen, maar dan in een nieuw jasje. Inmiddels zit ik ook in het bestuur. Super leuk om te doen. Het is een club waar je gewoon bij wilt horen!

Bestuur | Artistiek team | Werkgroepen | Bestuurlijke stukken | Sponsors