Bestuur

Jaap van der Heijden, voorzitter 

sinds 21 december 2018. Als ouder ben ik al jaren betrokken bij deze leuke club. Op het toneel help ik tijdens de voorstellingen met het wisselen van de decorstukken. Ik help in mijn professie als grafisch vormgever met de website. Ik maak de posters, flyers, het programmaboekje en het clubblad. Als voorzitter hoop ik de groep vrijwilligers in aantal te laten stijgen zodat meer schouders het werk dragen. Ook hoop ik dichtbij de leden te staan. Zo liep ik met ze mee op het winkelcentrum met flyers om mensen naar De KOM te leiden. Als iedereen gehoord wordt geloof ik ook dat ze veel vrijwilligerswerk willen verzetten. Zo gaan we een sprankelende toekomst tegemoet.

Ton Jägers, penningmeester Ik ben Ton Jägers. Gepensioneerd sinds 2005. Toen ik werd benaderd voor het penningmeesterschap heb ik ja gezegd omdat een sprookjestheater iets is wat ik nog niet had meegemaakt. Naast het bijhouden van de boekhouding en het beheren van de penningen vind ik het ook leuk wat andere dingen bij zo'n vereniging te doen bv. helpen tijdens de voorstellingen (Zaalwacht, ontvangst e.d.) en ook eens wat sjouwwerk verrichten bij de nieuwe opslagplaats (nou ja sjouwen !!!). Ook de vergaderingen van het bestuur zijn gezellig. Kortom een gezellige vereniging waar je je voor wil inzetten als je er eenmaal bij hoort.

Corrieanne van Basten, lid van bestuur Als jong meisje was ik zelf lid van deze vereniging die toen nog jeugdoperette heette. Nu zit al menig jaar mijn eigen dochter bij de vereniging. Een club vol met enthousiaste mensen. Ik ben ervan overtuigd dat toneelspelen goed is  voor de ontwikkeling van een kind. Sociaal en cognitief leer je er veel van. Het sociale is met elkaar dansen, spelen, op elkaar moeten vertrouwen maar vooral veel plezier met elkaar beleven. Cognitief: ja, je kruipt in de huid van iemand anders. Plotseling ben je een kamermeisje, een heks of misschien wel een prinses. Reuze spannend natuurlijk. Een paar jaar geleden heb ik me dan ook aangemeld als vrijwilligster. Ik heb vaak in de kleedkamers geholpen tijdens de uitvoeringen. Dat proefde naar meer want het is nog steeds een geweldige vereniging. Er was eens........ hield ermee op. Ik besloot om met een paar andere dames de doorstart te vormen. Nu heten we Utrechts Sprookjes theater. Dezelfde sprookjes en kwaliteit als voorheen, maar dan in een nieuw jasje. Inmiddels zit ik ook in het bestuur. Super leuk om te doen. Het is een club waar je gewoon bij wilt horen!

 

Irma de Knijf, secretaris Ik ging vroeger als klein meisje al vaak naar de Schouwburg als er een sprookje werd uitgevoerd door de Jeugdoperette. Toen mijn kinderen oud genoeg waren zijn we ook vaak gaan kijken. Vooral mijn dochter genoot met volle teugen en riep: “dat wil ik ook mama…. Daar op toneel staan en toneelspelen, zingen en dansen..” Ze is op de vereniging gegaan en nooit meer weggegaan. Veel verdriet toen bleek dat de vereniging er mee ging stoppen, maar des te groter de blijdschap toen bleek dat de vereniging doorging! Op de Algemene Ledenvergadering hoorde ik toen dat het bestuur nog niet compleet was. Er was nog steeds geen secretaris voor de vereniging gevonden. Ik heb altijd al wel wat geholpen achter de schermen bij voorstellingen en ook wel eens aangeboden om met dingen te helpen, dus toen ik dat hoorde, heb ik aangeboden het te willen proberen. Ik vind het een leuke vereniging en de vergaderingen zijn altijd erg gezellig, dus tot nu toe geen spijt… en ik hoop dat we nog heel veel sprookjes kunnen blijven spelen.

 

Margreet van Vliet, lid van bestuur In 1986 maakte ik voor het eerst kennis met de Jeugdoperette Rivieren en Dichterswijk, Mijn dochter Esther en ik gingen naar een voorstelling kijken en we zijn daarna nooit meer bij de vereniging weggegaan. Ik voelde mij heel erg aangetrokken voor wat men voor de jeugd bij deze vereniging deed en nadat mijn man het bestuur verliet werd mij gevraagd deze functie over te nemen, iets wat ik heel veel jaren met liefde en plezier heb gedaan. Toen mijn mede bestuurders te kennen gaven ermee te willen stoppen, heb ik aangegeven dat, mocht er een oplossing komen en er een eventuele doorstart zou zijn, ik de nieuwe groep mensen alle hulp en advies zou geven die mogelijk was. Het werken met een nieuwe groep mensen is een uitdaging voor me geworden en ik hoop nog lang een hulp en steun voor deze groep mensen en alle leden te kunnen zijn.